Over ons

Dutch Chalk is ontstaan uit een passie voor sport en de enorme gedrevenheid om het maximale uit deze sporten te kunnen halen. Alles begint daarbij met maximale grip op je training.

Facebook

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven leuke acties en gave content van sporters die met Dutch Chalk het maximale uit hun training halen

Instragram

Volg ons op Instagram #dutchchalk_official om op de hoogte te blijven leuke acties en gave content van sporters die met Dutch Chalk het maximale uit hun training halen

Contact

Email: info@dutchchalk.nl
Telefoon: +31 (0) 630289968

Kvk-nummer: 757881085
BTW-nummer: NL860394694B01

Ons verhaal

Marcel Wubs – Sport Trainer, Oprichter & Creatief Brein Dutch Chalk
Geboren in Groningen en opgegroeid in een turnfamilie. Als turner werd hij 10-voudig Nationaal Kampioen. Van 1997 – 2002 was hij de Bondstrainer van het KNCGV welke toen fusseerde met de KNGB tot nu de KNGU.

In 2003 begon hij een turnvereniging Total Gymnastics in Bunschoten. Startte in 2005 zijn eigen bedrijf Total Sport training en coaching welke gespecialiseerd was in trainingen op topniveau, turnkleding, fitnessmaterialen en Total Sport turntoestellen.

In 2011 kwam dit alles onder 1 dak en opende hij z’n eigen turnhal. Deze werd al snel te klein en in 2018 vond hij een nieuwe locatie voor z’n turnpassie. 

Toen deze gerealiseerd was, kwam er een nieuw idee in hem op. In alle jaren had hij al veel verschillende soorten Magnesium gebruikt , er bleek veel verschil te zijn. Waarom niet Magnesium testen en dan het beste laten ontwikkelen? Voor vele leveranciers is het een bijproduct, dat kan anders dacht hij. De bijpassende naam Dutch Chalk was snel gevonden evenals zijn compagnon Steven Donderwinkel.

Marcel Wubs - Dutch Chalk

Steven Donderwinkel – Oprichter & Berekenend Brein Dutch Chalk
Samen met Steven Donderwinkel, afgestudeerd Technisch bedrijfskundige aan de Universiteit van Twente, werden de creatieve ideeën van Marcel omgezet in een doordacht plan. Merknamen en ideeën zijn er namelijk al genoeg bedacht, nu was het de kunst aan beide heren om alle creatieve uitspattingen vorm te gaan geven in een aantal producten die sporters daadwerkelijk meer grip op hun oefening zouden moeten gaan geven. 

Diverse blinde tests met verschillende soorten magnesium werden uitgevoerd door diverse turnverenigingen. Met als unaniem resultaat de door Dutch Chalk gebruikte magnesium. 

Met Marcel Wubs als creatief brein en Steven Donderwinkel als berekenende en gestructureerde tegenpool hebben zij samen Dutch Chalk tot een succes weten te maken. 

De maximale grip is nu voorhanden. Nu is het aan jou om het maximale uit je training te gaan halen. 

Steven Donderwinkel - Dutch Chalk